Eerste intentieverklaring getekend

Tessel de Rooij 23-02-2022 405 keer bekeken 0 reacties

Zorgboerderij de Hooiberg is de eerste organisatie die een intentieverklaring heeft getekend. Hiermee spreekt de zorgboerderij de intentie uit om haar gebouwen te verduurzamen met ondersteuning vanuit het Ontzorgingsprogramma.

De zorgboerderij biedt ondersteuning voor mensen vanaf 18 jaar die vastlopen in het dagelijks leven. Ze zijn onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie, waarbij de bestaande panden de nodige verduurzamingstips kunnen gebruiken, dus de timing van het Ontzorgingsloket kwam op het juiste moment! Eigenaresse Els Meijer was erg enthousiast en wil graag het advies gebruiken om haar zorgboerderij nog een stuk groener te maken!

Samen met een coach is in kaart gebracht wat de verduurzamingswensen voor de panden zijn. Op basis van de kansen en wensen is een ontzorgingsplan opgesteld waar de zorgboerderij samen met een facilitator van het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed mee verder gaat. Voor de renovatie van de dagbesteding zal isolatie advies worden gegeven die past in de bestaande verbouwingsplannen. Verder gaan we de energievraag van de locatie in kaart brengen, hiermee houden we ook rekening met de realisatie van 10 tiny houses voor de cliënten in de toekomst. De facilitator helpt ook bij het opstellen van de business case, het aanvragen van subsidies en kijkt mee in het zoeken van uitvoerders. Zo wordt gewerkt aan een duurzame toekomst voor de zorgboerderij.

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen