Terugblikken op een succesvol energiefestival

Noah Schotman 21-10-2022 142 keer bekeken 0 reacties

Op 20 oktober vond het jaarlijkse Energiefestival plaats in Den Bosch. Hier kwamen energieprofessionals uit heel Brabant samen om in gesprek te gaan over de grote systeem- en gedragsveranderingen die nodig zijn om de energietransitie vandaag de dag bij te houden.

Er werden lezingen gegeven, workshops gehouden en onderling kennis uitgewisseld. Het Ontzorgingsloket Noord-Brabant gaf op het festival een workshop over wat het loket inhoudt, waarom het nodig is en hoe je panden kunt verduurzamen. Het loket kan namelijk veel verschillende vastgoedeigenaren helpen! Enkele coaches en facilitatoren waren aanwezig bij de workshop, om hun expertise en ervaring te kunnen delen. Zij gaven verschillende tips en inzichten, bijvoorbeeld hoe je met verschillende belangen om moet gaan. Ieder pand en iedere eigenaar is anders, dus er moet maatwerk geleverd worden.  

Bezoekers en medewerkers van verschillende gemeenten en organisaties woonden de workshop bij en gaven fijne feedback. Voornamelijk het kenbaar maken van wat het loket allemaal kan betekenen kan nog verbeterd worden. Het loket is dankzij het energiefestival bij meer mensen en instanties bekend, waardoor we steeds meer pandeigenaren en gemeenten kunnen helpen. Zo kunnen uiteindelijk alle panden duurzaam worden.  

Het was een inspirerende en geslaagde dag! 

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen