Gemeente Laarbeek spreekt intentie uit om te gaan verduurzamen

Noah Schotman 07-12-2022 186 keer bekeken 0 reacties

In het klimaatakkoord zijn ambitieuze doelen gesteld om ervoor te zorgen dat er in 2030 49% minder CO2 uitgestoten zal worden dan in 1990. Om dit te bewerkstelligen moet er veel gebeuren! Ook maatschappelijke organisaties moeten hun gebouwen verduurzamen om aan deze opgave bij te dragen.

Een gemeente die hiermee aan de slag gaat is Laarbeek. Op 30 november heeft wethouder Monika Slaets namens de gemeente Laarbeek een intentieovereenkomst getekend om met hulp van het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed het gemeentelijk vastgoed te verduurzamen. Gedeputeerde Annemarie Spierings was er namens de Provincie Noord-Brabant bij en benadrukte waarom het ontzorgingsloket er is. Eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed hebben niet altijd de expertise, capaciteit en middelen om te verduurzamen. Daarom neemt een expert van het loket een deel van dit proces uit handen om toch de nodige stappen te kunnen zetten.

De gemeente Laarbeek is het verduurzamingstraject met het ontzorgingsloket gestart met vier panden: Het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk, sportpark d’n Ekker, Sportpark De Hut en het Gemeentehuis.

Tijdens het coachingstraject zijn aan de hand van deze Routekaart de nodige vervolgstappen besproken en is bekeken welke aanvullende informatie nog nodig is. Daar gaat de facilitator nu verder mee aan de slag. Zo wordt een technische opname van elk pand gemaakt om de haalbaarheid van de duurzame maatregelen te onderzoeken. Vervolgens wordt de Routekaart geconcretiseerd met een begroting en werkomschrijving per onderdeel. Op basis van deze input kan de gemeente Laarbeek een aanbesteding uitzetten voor de uitvoering van de werkzaamheden. Dan worden de plannen werkelijkheid!

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen