Dit was Energiefestival 2022

Een spectaculaire opening, sterke sprekers en een goedgevuld en inspirerend programma. De reacties op het Energiefestival 2022 van provincie Noord-Brabant waren eensgezind positief.

Ruim zeshonderd deelnemers kwamen donderdag 20 oktober 2022 af op de tientallen lezingen, workshops en rondetafelgesprekken. Na een coronastop van twee jaar spatte de energie van het festival in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. De urgentie van de energietransitie en de energiecrisis door de oorlog in Oekraïne hebben Brabant duidelijk ‘aan’ gezet.

De energietransitie vraagt om grote systeem- en gedragsveranderingen. Maar wat is er concreet nodig om het systeem te veranderen? Hoe ga je om met transportschaarste en hoe zetten we hierbij onze infrastructuur slimmer in? En ook: hoe faciliteer je goede ideeën, verhelp je barrières en beweeg je mensen hun gedrag aan te passen? Prangende vragen, waarop het Brabantse energienetwerk deze donderdag naar antwoorden zocht. Vertegenwoordigers van overheden, woningcorporaties, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven verzamelden zich om kennis uit te wisselen en te leren van elkaars ervaringen. In dit magazine blikken we terug op het Energiefestival 2022 en lichten we enkele onderdelen van deze geslaagde dag uit.

Bekijk de terugblik in het magazine

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen